Att välja kakel till sitt nya kök


Det finns många val som är svåra att göra vid köksrenovering. Särskilt valet av kakel kan ge mycket huvudbry. Möbler och gardiner är lätta att byta ut när du tröttnat men kakel däremot är ett långtidsbeslut.

Hur du går till väga för att välja

Börja med att bestämma temat och känslan du vill ha i ditt nya kök. Därefter är det bäst att börja med skåp, hyllor och bänkar. När du är relativt säker på hur de ska se ut så är det dags att tänka på kakel. Det är lätt hänt att hitta ett kakel som ser perfekt ut innan du gjort beslutet om inredningen, men det är fel väg att gå. Skåp först, sedan kakel.

Detta på grund av att det finns så mycket kakel att välja på att valet blir för svårt om du börjar med kaklet. Om du bestämt dig för till exempel skåp i vitt så har du lite mer att gå på när du börjar titta på kakel. Du kanske vill ha allmogetema eller en medelhavskänsla och då blir det lite enklare när skåpen väl är valda.

Hitta det kakel som passar just ditt kök genom att bläddra online och ta dig tid för det. När du äntligen bestämt dig så kan du gå vidare till gardinerna.