Att välja ny säng hem


Ett av de svåraste valen när det gäller inredning är vilken säng du ska köpa. Det finns så många val och olika faktorer som spelar in. Vi tillbringar mycket tid i sängen och dessutom bör den tiden vara kvalitetstid. Naturligtvis vill du också ha en snygg säng som passar in med din inredning och stil. Dock är det också viktigt att sängen är bekväm och låter dig sova gott på natten. Vi ska se om vi kan ge dig lite hjälp med valet.

Hitta en bra säng

Först och främst bör du tänka på sängens utformning. Vill du till exempel ha en ramsäng som du kan använda både med ben och utan? Eller föredrar du en kontinentalsäng som är lite lyxigare med tre basdelar för maximal komfort?

Sedan finns det ställbara sängar där du kan justera både ryggdelen och den nedre delen på sängen. Det kan vara praktiskt om du vill sitta och läsa i sängen eller sitta med din laptop. Dessutom fungerar en ställbar säng ypperligt för dig som till exempel har ryggproblem.

Tänk också på hur sängen ser ut och vilka material den är tillverkad av. Det kan vara förvirrande att välja rätt, men ta en titt på nätet för att se vad som finns så blir det lättare att göra ditt val.