Dags för stambyte i fastigheten


Börjar det vara dags för ett stambyte, då får du bra information i denna artikel. De så kallade stammarna är vertikala försörjningsledningar. Alltså innebär det att dessa transporterar el, tele, vatten och avfall.

Livslängden på rören brukar oftast ligga i snitt på mellan 30-60 år. Alltså kan detta då att ses som en vettig investering på lång sikt. Dessutom kan i värsta fall allvarligare skador behöva åtgärdas akut, och det kan förebyggas om underhållet görs som det ska. En kunnig fastighetskonsult kan hjälpa till med att undersöka rörens skick för att avgöra om behovet av byte finns.

Det är nödvändigt

Ett byte av stammarna i bostadsrätt kommer då även att höja bostadens värde. Dessutom blir lägenheten attraktivare på bostadsmarknaden. Att göra ett byte av stammarna är ett stort ingrepp, men eftersom det kommer vara lönsamt en väldigt lång tid framöver är det därmed väldigt viktigt att göra.

Ta hjälp av proffs

När det är dags att göra byten av stammarna finns det professionell hjälp att få. Det är mycket viktigt att ta hand om dessa. Dessutom kan i värsta fall rören rosta sönder eller bli igenslammade. När ett läckage eller en fuktskada uppstår kan det vara ett tydligt tecken på att det är dags att ingripa innan problemen blir alldeles för stora.