Lära sig spela ett nytt instrument


Har du alltid velat lära dig att spela ett instrument men vet inte vilken du ska välja? Oroa dig inte för det! Ta fram din dator eller telefon och välj något online. När man funderar på att börja spela ett instrument så finns det många att välja på, och då börjar den ständiga informationen, som ärligt talat kan vara lite skrämmande. Ta det bara lugnt, ta ett djupt andetag och gå igenom allt som står.

Vilka instrument finns det?

Såklart känner vi till trummor, gitarr, bas och fiol. Men det finns även traditionella instrument från andra länder. Till exempel Shinobue, ett blåsinstrument eller Shamisen, ett instrument med strängar, båda från Japan. Men hur ska det bli lättare att välja när det finns så många i andra länder? Det är ändå ganska enkelt. Man kan alltid söka på ett instrument och lyssna på när någon spelar. Och det bästa är att ingen kan stoppa dig från att lära dig flera instrument senare.

Måste jag lära mig på en musikskola?

Absolut inte! Du kan ha en lärare som hjälpa dig privat, kanske till och med hemma hos dig. Eller så kan du med hjälp av Internet lära dig själv. Man kan såklart alltid titta på några videos.